Par restorānu

Ir vietas, kurās ieejot uzreiz kļūst skaidrs – šī ir mana vieta, šis ir mans restorāns. Vieta, kura uzrunā un liek atgriezties ar pozitīvām emocijām, sniedzot jaunas elpas efektu. Veidojot restorānu Biscuit mēs centāmies vienkopus apvienot brīnišķīgu sajūtu buķeti, šarmu un garšas baudas, kuras vējotu gaisā, kuras apmeklētāji censtos tvert ar pirkstu galiem un tās uzrunātu pat visprasīgākos ēdienu un dzīves baudītājus. Un kaut arī mēs saprotam, ka izcilību ir grūti sasniegt, tas ir tas slieksnis, kuram mēs vēlētos līdzināties it visā: servisā, apkalpošanā, ēdienu kvalitātē, pasniegšanas kultūrā, dizainā un daudzos citos komponentos, kurus grūti aprakstīt, bet kurus var baudīt, just un kuros var smelties iedvesmu, lai beigu beigās sajustu to mīlestību ar kādu šis restorāns ir radīts.

Ēdienkarte

Restorāna ēdienkartē var atrast labākos ēdienus no visas Eiropas un dažus ēdienus no attālākām vietām. Ēdienkartē pārsvarā dominē Itālijas kultūra, tomēr gardēžiem drīzāk būs problēma izvēlēties no plašā ēdienu klāsta, nekā izvēles trūkuma. Lai ēdiens būtu brīnumgards lielu lomu spēlē ne tikai pavāra meistarība, bet arī produktu svaigums, dabiskums, izcelsme un audzēšanas vide, tāpēc daudzi ingridienti tiek vesti no ļoti attālām valstīm. Piemēram maigākā liellopu gaļas fileja tiek vesta no Argentīnas, steiks Ribeye no ASV, savukārt daudzas zivis un jūras produkti tieši no Vidusjūras dzīlēm. Ēdienkartes plašajā klāstā ir gan pastas, gan risoto, tāpat arī fokača un picas. Patiesiem gardēžiem noteikti jānobauda Argentīnas liellopa karpačo, kurš ir tik izsmalcināts un maigs, ka pat kūst uz mēles. Tāpat ir vērts nogaršot tunča tar-tar ar mango un lašu ikriem. Savukārt zupu cienītājiem noteikti jāpasūta ķirbju krēmzupa ar tīģergarnelēm vai pikantā jūras velšu zupa ar tomātiem. Gardēžus noteikti iepriecinās ziņa, ka pēc klienta vēlmēm daudzus pamatēdienus var pasūtīt kā uz pannas pagatavotus, tā arī uz atklātas uguns. Dažādu pasaules kultūru pazinējiem noteikti jānobauda jūras ķemmītes ar sparģeļiem un krējuma mērci vai ceptu melno mencu ar rīsiem un dārzeņiem. Savukārt lietpratējiem noteikti jānobauda pīles krūtiņa ar vīģēm, jēra plecs ar dārzeņu ratatuju vai arī paipalu pastēti.

Par ēdienu burvību un noformējumu noteikti jāpateicas mūsu šefpavāram Mihailam Markinam, kurš ir strādājis labākajos Maskavas restorānos un, kurš zina kā ir jāgaršo ēdienam augstas klases restorānā. Ja paveiksies, variet maltītes laikā saņemt arī kādu komplimentu no viņa.

Visbeidzot jāpiemin restorāna deserti. Mango uzpūtenis ar ķiršu mērci rada atkarību un pēc šī deserta vairs neko citu mūžā negribas baudīt. Ja nu vien crem-brule no marakujas. Jāpiebilst, ka arī kafija restorānā ir baudāma no slavenā Illy zīmola. Taču, ja esiet tējas cienītāji un vēlaties tējas dzeršanu pārvērst par neaizmirstamu rituālu, nobaudiet kādu no piedāvātājām šķirnēm no īpašā Imperatora porcelāna, brīnumsmalkām krūzītēm un tasītēm, kuras tiek ražotas Pēterburgā jau kopš 1744. gada. Tās ne tikai ilgi saglabā tējas temperatūru, bet arī pārsteidz ar savu trauslumu un dizainu.

Interjers

Restorānā jūtams šarms. Visapkārt vēdī vienkāršums komplektā ar izsmalcinātību. Par to parūpējusies restorāna dizainere Marija Birjukova (daudzu slavenu Maskavas restorānu interjera autore), kura atmosfēras burvību paspilgtinājusi ar mēbelēm un aksesuāriem, kuri pārsvarā vesti no Francijas un Itālijas. „Šarms slēpjas ne jau lietu kopumā, bet detaļās. Bez detaļām nav koptēla. Detaļas rada sajūtu gammu un ļauj attīstīt cilvēka maņas: garšu, smaržu, redzi u.c.”, tā par savu veikumu stāsta dizainere.

Restorāna viesi var izvēlēties kādu no trim zālēm, katru veidoto maigos toņos, bet tik atšķirīgas noskaņā. Savukārt dāmas noteikti novērtēs dāmistabu.

Serviss jeb apkalpošana

Viesmīlis mūsu restorānā nav tikai padomdevējs, bet arī draugs, viedokļa līderis un labsajūtas sargātājs, kurš rūpējas par apmeklētāja privātumu un reizē sajūt, ja klientam ir vēlme aktīvāk komunicēt. Ne maznozīmīgs ir fakts, ka restorānā Biscuit strādā gandrīz tikai vīrieši, jo līdzīgi kā uzskats, ka labs pavārs var būt tikai vīrietis, praksē ir pierādījies, ja viesmīlis ir vīrietis viņš patiešām ir sava aroda meistars.

 

Visu jau neuzrakstīsi un sajūtas arī nevienam nevar uzspiest, katram tās ir savas. Taču ko cilvēki jūt un novērtē ir īstums, kas rada sirdij tīkamu sajūtu un liek izvēlēties šo vietu, šo restorānu kā savu. Īstumu sajūtās un atmosfērā mēs cenšamies radīt katru dienu un apsolām to darīt vienmēr.

 

Interjers

None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None None